Wonen in een prachtige omgeving

EEN BIJZONDERE PLEK DIE HISTORIE EN DE TOEKOMST MET ELKAAR VERBINDT

SAMEN WEET EN KUN JE MEER

Het voormalig Trappistinnenklooster was erg naar binnen gekeerd. De Trappistinnen waren zelfvoorzienend en leefden geïsoleerd van de buitenwereld.

In tegenstelling tot vroeger draait het bij Woonlandschap Ons Koningsoord volledig om verbinden en ontmoeten. Het is een plek waar het heel normaal is om elkaar te ontmoeten en waar u met uw buurman een gesprek ‘mag’ aanknopen zonder hulpmiddelen, zoals sociale media.

Woonlandschap Ons Koningsoord wordt een gemeenschap van jong en oud. Samen weet je en kun je meer dan alleen; één van de meest speciale aspecten van Ons Koningsoord is dat er een zogenaamde Wooncommunity 2.0 gevormd is.

ELKAARS LEVEN VERRIJKEN EN VERSTERKEN

Dit houdt in dat de starters en de senioren elkaars leven zullen gaan verrijken en versterken, door af en toe iets goeds voor elkaar te doen. Dit kan door simpele dingen zoals elkaar helpen met het doen van boodschappen, gezellig een koffietje te drinken op het prachtige terras van het complex of door bijvoorbeeld uitleg te geven over tablets of andere moderne technologie.

Uiteraard zijn de senioren ook in staat om iets goed terug te doen, bijvoorbeeld in de vorm van het overdragen van levenservaring of door een keer op de kinderen te passen.

Terwijl de levens van jong en oud hierdoor op een mooie manier met elkaar verweven zullen raken, blijft iedere bewoner uiteraard zijn eigen stukje ruimte en privacy behouden.

WONEN IN RUST EN RUIMTE

Wonen in de rust en ruimte van een mooi dorp als Berkel-Enschot, met het bruisende Tilburg en diverse uitvalswegen om de hoek.

Door de riante opzet van Ons Koningsoord is er rondom het complex veel ruimte, voorzien van parkachtige tuinen waar u heerlijk kunt wandelen of op een van de terrassen kunt ontspannen met een hapje en drankje. Wie weet spot u ondertussen nog wel een mooie wilde vogel in de bomen!


HEERLIJK RUSTIG WONEN

Als extra beloning voor dit stukje zorg dat de toekomstige bewoners van Ons Koningsoord zullen gaan verlenen, krijgen zij de mogelijkheid om door middel van huursubsidie op een voordelige wijze in een prachtig karakteristiek appartement te wonen.

Op die manier woon je heerlijk rustig, onder de rook van Tilburg, draag je tegelijk iets goeds bij aan de samenleving en houd je ook nog eens ruimte over om van de leuke en mooie aspecten van het leven te genieten, zoals bijvoorbeeld het bezoeken van concerten of theatervoorstellingen.

MET VELE VOORZIENINGEN

Bij Ons Koningsoord steken we de handen uit de mouwen, want samenleven doen we samen! Doe je mee?

Er zijn vele voorzieningen zoals een gezondheidscentrum met onder andere een huisarts, verloskundige praktijk en apotheek, een winkelcentrum, diverse scholen en prachtige natuur in de nabije omgeving van Ons Koningsoord te vinden.

WONEN IN ONS KONINGSOORD

STARTERSWONINGEN IN HET KLOOSTER

De bijzondere starterswoningen bevinden zich in het klooster en bestaan uit prachtige hoge ruimtes, voorzien van authentieke elementen uit het begin van de vorige eeuw, zoals ramen van glas in lood, geometrische ornamenten en karakteristieke tegels.

Desondanks bieden de woningen alle moderne gemakken waar een starter naar op zoek is. Kijk hier voor meer informatie over starterswoningen

WONINGEN VOOR SENIOREN IN DE NIEUWBOUW

De royale seniorenwoningen, gesitueerd in het nieuwbouw gedeelte, bieden een oase van rust, licht en ruimte. Daarnaast kijken velen via de ruime balkons uit over de tuinen van het klooster. 

Verder hebben deze woningen een uitgebreide keuze aan opties. Alle appartementen worden namelijk voorzien van een reeds veelzijdige keuken en badkamer, maar indien gewenst kunt u kiezen voor een upgrade naar een luxere uitvoering. Kijk hier voor meer informatie over seniorenwoningen


U kunt ons bellen op telefoonnummer 013 504 67 70 of mailen via info@onskoningsoord.nl

Bezoekadres

Woonlandschap Ons Koningsoord
Trappistinnentuin 76
5057 DJ Berkel Enschot
Correspondentieadres

Koningsoord B.V.
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst

Volg Ons Koningsoord en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Vind hier de plattegrond van Ons Koningsoord. Ook als PDF hier te downloaden.