Samen wonen, Samen leven in Ons Koningsoord

WOONLANDSCHAP ONS KONINGSOORD... EEN UNIEK CONCEPT

Midden in Berkel-Enschot staat het monumentale Koningsoord. Dit klooster is volledig gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebouwd, waardoor een unieke woonervaring voor zowel senioren als starters is ontstaan.

Naast de realisatie van prachtige appartementen voor jong en oud functioneert Ons Koningsoord tevens als hét dorpshart van Berkel-Enshot.
Het klooster beschikt over verschillende faciliteiten zoals een cultureel centrum, een bibliotheek, een kinderdagverblijf, een muziekschool, een aantal multifunctionele ruimtes en een horecagelegenheid. U kunt er heerlijk eten en zijn er tal van recreatiemogelijkheden te vinden in en rondom de kloostergebouwen.

Kortom, er is altijd wel iets te beleven, voor zowel jong als oud. Kijk je mee met de video?

WONEN IN ONS KONINGSOORD

STARTERSWONINGEN IN HET KLOOSTER

De bijzondere starterswoningen bevinden zich in het klooster en bestaan uit prachtige hoge ruimtes, voorzien van authentieke elementen uit het begin van de vorige eeuw, zoals ramen van glas in lood, geometrische ornamenten en karakteristieke tegels.

Desondanks bieden de woningen alle moderne gemakken waar een starter naar op zoek is. Kijk hier voor meer informatie over starterswoningen

WONINGEN VOOR SENIOREN IN DE NIEUWBOUW

De royale seniorenwoningen, gesitueerd in het nieuwbouw gedeelte, bieden een oase van rust, licht en ruimte. Daarnaast kijken velen via de ruime balkons uit over de tuinen van het klooster. 

Verder hebben deze woningen een uitgebreide keuze aan opties. Alle appartementen worden namelijk voorzien van een reeds veelzijdige keuken en badkamer, maar indien gewenst kunt u kiezen voor een upgrade naar een luxere uitvoering. Kijk hier voor meer informatie over seniorenwoningen

EEN UNIEK CONCEPT, SAMEN WONEN, SAMEN LEVEN

Een van de meest speciale aspecten van Ons Koningsoord is dat er een zogenaamde Wooncommunity 2.0 gevormd is.

Door community 2.0 ontstaat er een participatiemaatschappij. Starters en senioren helpen elkaar, net zoals vroeger. Enkele uren per week verhalen uitwisselen, boodschappen doen, tuinieren of de krant voorlezen in ruil voor een betaalbare huur in een prachtige omgeving.


NIEUWE BESTEMMING VOOR HISTORISCHE LOCATIE

Het meest onderscheidende facet van Woonlandschap Ons Koningsoord is dat community 2.0 haar intrede in dit karakteristieke pand heeft genomen.

Het voormalig Trappistinnenklooster was erg naar binnen gekeerd. De Trappistinnen waren zelfvoorzienend en geïsoleerd van de buitenwereld. In tegenstelling tot vroeger zal het bij Woonlandschap Ons Koningsoord volledig om verbinden en ontmoeten draaien.

Woonlandschap Ons Koningsoord... een bruisend dorpshart met woningen voor jong en oud.

COMMUNITY 2.0

Ons Koningsoord is een plek waar het heel normaal is om elkaar te ontmoeten en waar u met uw buurman een gesprek ‘mag’ aanknopen zonder hulpmiddelen, zoals Social Media. Woonlandschap Ons Koningsoord is een gemeenschap van jong en oud.

Door community 2.0 is er een participatiemaatschappij ontstaan. Starters en senioren helpen elkaar weer, net zoals vroeger. Enkele uren per week verhalen uitwisselen, boodschappen doen, tuinieren of de krant voorlezen in ruil voor een betaalbare huur in een prachtige omgeving.

Bij Ons Koningsoord steken we de handen uit de mouwen, want samenleven doen we samen! Doe je mee?

ACTUELE ONTWIKKELINGEN BIJ ONS KONINGSOORD

Open Monumentendag - 11 en 12 september

Het tweede weekend in september is ieder jaar Open Monumentendag. Na een zeer sombere editie in 2020 openen monumenten dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 september de deuren voor publiek. De kans om een kijkje te nemen op plekken met een rijke historie die normaal (bijna) niet toegankelijk zijn voor bezoekers.
lees verder >>

Koningsoordlaan zes weken dicht voor fietsers


Vanwege de aanleg van een waterberging is de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot van zondag 21 juni tot en met vrijdag 6 augustus niet toegankelijk voor fietsverkeer. lees verder >>

Meubels van jonge makers op 3 religieuze plekken

Studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten hebben op 3 religieuze plekken in Tilburg, Berkel-Enschot en Biezenmortel zelfgemaakte meubels geplaatst. lees verder >>


U kunt ons bellen op telefoonnummer 013 504 67 70 of mailen via info@onskoningsoord.nl

Bezoekadres

Woonlandschap Ons Koningsoord
Trappistinnentuin 76
5057 DJ Berkel Enschot
Correspondentieadres

Koningsoord B.V.
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst

Volg Ons Koningsoord en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Vind hier de plattegrond van Ons Koningsoord. Ook als PDF hier te downloaden.