De laatste nieuwtjes van Ons Koningsoord

ACTUELE ONTWIKKELINGEN BIJ ONS KONINGSOORD

Wij vinden het bij Ons Koningsoord belangrijk om belanghebbenden goed en transparant te informeren over actuele ontwikkelingen. 

Enerzijds doen wij dit door actief te communiceren op diverse moderne communicatiekanalen. Primair communiceren wij op sociale media en zijn we actief op Facebook en Instagram. Volg je Ons Koningsoord al? Zo niet, dan kunt u via de links onderaan rechtstreeks naar de relevante pagina's.
Anderzijds communiceren we middels deze nieuwspagina. Sommige onderwerpen worden uitgebreider uitgelicht, deze nieuwsitems treft u hieronder aan.

Daarnaast worden er regelmatig video's en foto's gemaakt. Een selectie van de foto's kunt u hier bekijken en de video's staan op ons Vimeo kanaal en YouTube kanaal.

Van klooster naar multicultureel centrum

Rabo Real Estate Finance, Partner in toekomstbestendig vastgoed, heeft een filmpje gemaakt over de herontwikkeling van Woonlandschap Ons Koningsoord.

Hendrik Roozen, eigenaar Roozen van Hoppe Groep, vertelt over de transformatie van het voormalige klooster in Berkel-Enschot naar multifunctioneel centrum waar jong en oud samen leven.

Bekijk het filmpje hier. lees verder >>

Kersttocht Berkel-Enschot

Op zaterdag 16 december vond de Kersttocht van Berkel-Enschot plaats. De deelnemers zijn vanaf 16.30 uur gestart van de Willibrorduskerk en hebben een tocht van ruim 2 km door de omliggende straten gelopen.

Langs de feestelijk verlichte route stonden tentjes met zangkoren en orkesten. Er was een draaiorgel, een fotomoment, hoornblazers, een kampvuur en verschillende kerststallen. Voor de kinderen was er ook dit jaar de letterspeurtocht. De deelnemers kwamen dit jaar over de terreinen en door het gebouw van Ons Koningsoord. Het voormalige Trapistinnenklooster, dat het nieuwe dorpshart van Berkel-Enschot vormt, was aangekleed in kerstsfeer en er waren in de voormalige abdij verschillende activiteiten.

In de Kapittelzaal konden miniatuur kerststallen worden bewonderd en in de kapel werd er prachtig gezonden door een koor. Medewerkers van Hemels eten en drinken gaven bij de uitgang de liefhebbers een heerlijk glaasje glühwein.

Bekijk hier de beelden.

lees verder >>

‘Speeddaten’ op Ons Koningsoord

Op zaterdag 25 november was er ‘Speeddaten’ op Woonlandschap Ons Koningsoord. Eén van de speciale facetten van Ons Koningsoord is, zoals wij dat noemen, Wooncommunity 2.0.

Wat is Wooncommunity 2.0? Dit houdt in dat zowel de starters als de 55-plussers elkaars leven zullen gaan verrijken en versterken, door af en toe iets goeds voor elkaar te doen. Maar dan moet je elkaar natuurlijk wel leren kennen… hoe dat was kun je hier zien in de rapportage van Omroep Brabant. lees verder >>

Startersappartement beschikbaar

Wil jij wonen in een uniek appartement met prachtige hoge ruimtes voorzien van authentieke elementen uit het begin van de vorige eeuw? Wij krijgen medio december een appartement beschikbaar met drie kamers (huurprijs € 817,00 incl. servicekosten).

Interesse? Stuur een mail naar info@onskoningsoord.nl en dan spreken we snel af om je interesses te bespreken en een bezoek aan Ons Koningsoord te plannen. lees verder >>

Nominatie Erfgoedprijs 2018

Mario Jacobs (Wethouder Gemeente Tilburg) noemt Ons Koningsoord als voorbeeld bij de nominatie voor de Erfgoedprijs 2018. Mogen we trots op zijn!

Lees hele artikel hier. lees verder >>


U kunt ons bellen op telefoonnummer 013 504 67 70 of mailen via info@onskoningsoord.nl


Bezoekadres

Woonlandschap Ons Koningsoord
Trappistinnentuin 76
5057 DJ Berkel Enschot


Correspondentieadres

Koningsoord B.V.
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst

Volg Ons Koningsoord en blijf op de hoogte van de ontwikkeling